dijous, 10 d’octubre del 2013

Crim o cultura?

És ben sabut el costum xinès de menjar gats i gossos arreu del món. La gran pregunta que plantejo és: Quin és el procés de cria i comercialització d'aquests animals? Doncs bé, una associació activista a favor dels drets dels animals, coneguda com a Igualdad Animal, amb seu a Madrid, va realitzar fa uns mesos, a arrel de la campanya SinVoz, que vol aturar la comercialització de gossos, una investigació per diverses granjes de Xina per treure a la llum les aberracions que es produeixen cap a aquestes criatures. 

Els activistes van visitar granjes, mercats i escorxadors. Que tenien en comú aquests tres llocs? La insensibilitat i la crueltat cap a aquests éssers. 

A a primera granja que van anar, van veure com els animals arribaven dins de camions per la nit i eren llançats dalt a baix dins de les gàbies, de manera que es trencaven gran part dels ossos i els nounascuts durant el viatge morien aixafats per la pressió i pes d'aquestes gàbies. Això va ser a la granja de cadells de Shandong, on aquests cadells eren venuts a les tres setmanes de vida i degollats poc després.

L'escorxador de gossos que van visitar estava situat a Zhanjiang, i allà es maten al voltant d'uns 15 gossos al dia i després es comercialitza amb la seva carn.

Al mercat de Wuhan es distribueixen un munt d'animals a part dels gossos, tots vius i destinats a l'aprofitament de la seva carn. Hi ha des d'ases, caimans, cèrvols, eriçons... Un altre mercat a destacar va ser el mercat de carn gatuna de FuXing, on els gats son caçats directement al carrer del mercat.

Arrel d'aquesta investigació que anava destinada bàsicament als gossos, es va descobrir que aquest comerç brutal també es feia amb gats, conills, micos, mapaches... 

Amb tot això em pregunto, això és cultura xinesa? o és més bé un crim cruel? La meva posició és clara i considero que les fotografies que adjunto de l'escorxador parlen per si soles. Amb aquest post m'agradaria convidar a la reflexió de totes aquelles persones que mentre llegien això s'han sensibilitzat, m'agradaria preguntar-lis si mai s'han plantejat que passa amb les hamburgueses, frankfurts, estofats, embotits que menjen avans de ser aliment, avans de ser turtorats i assessinats brutalment per persones que es fan dir granjers. 
(Adverteixo que les imatges eren totes molt violentes, per tant he hagut de fer una selecció)








Per desgràcia la persona que escriu a la web de Igualdad Animal és anònima, per tant us adjunto la pàgina on s'amplia aquesta noticia per aquells que vulguin aprofundir en el tema i veure el video sobre l'investigació, que és molt interessant.
http://www.igualdadanimal.org/noticias/7058/igualdad-animal-nuevas-imagenes-comercio-carne-perro-y-gato-en-china

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada